европски суд

Пронајдени се 9 резултати на тема „европски суд“
Вести

Европскиот суд на правдата пресуди: Британците кои живеат без европско државјанство во држави-членки на ЕУ немаат право на глас

Европскиот суд на правдата одлучи дека британските граѓани кои живеат во Европската унија (ЕУ) немаат право да гласаат или да се кандидираат...
Вести

Европски суд на ревизори: Неефикасниот „систем на ЕУ за депортирање мигранти“ ја охрабрува илегалната миграција

Неефикасноста во системот на Европската унија за враќање на илегалните мигранти во нивните земји на потекло има спротивен ефект од...
Регион

Македонците од Бугарија извојуваа голема победа против бугарската држава: Европскиот суд во Стразбур пресуди во корист на Македонците во Бугарија

Македонците од Бугарија извојуваа голема победа против бугарската држава во Судот за човековите права во Стразбур. Со денешната пресуда...