елка јачева-улчар

Пронајдени се 8 резултати на тема „елка јачева-улчар“
Вести

Отворено писмо за обединување: Професорките Јачева-Улчар и Андоновска испраќаат „последен крик исфрлен пред распадот на Македонија“

Проф. д-р Елка Јачева-Улчар од Институт за македонски јазик „Крсте Мисирков“ и проф. м-р Дарија Андовска од Факултет за музичка уметност...
Вести

Јачева-Улчар: Грција и Бугарија ангажираа експерти при потпишувањето на договорите, а Република Македонија чекаше сето тоа само да заврши

Проф. Д-р Елка Јачева-Улчар во своето гостување во емисијата „Што не е јасно“ зборуваше за се она што и се случува на Република Македононија...
Вести

Јачева- Улчар до Филипче: Министре Градска личи на неизбањата метастазирана кучка- таков е и Клиничкиот центар, таква е и болницата во Козле…

Министре Филипче, кога последен пат сте влегле во Градска? Веројатно никогаш!, пишува професорката Елка Јачева- Улчар во статус на „Фејсбук“...
Вести

Професорката Јачева-Улчар: Родена сум во Македонија, пишувам и зборувам на македонски и никој не смее да ми демантира ништо

Професорката Елка Јачева Улчар на својот Фејсбук профил објави статус во кој пишува дека за нејзиниот јазик, идентитет и име на држава...
Вести

Јачева-Улчар: Законот за јазици ќе биде вештачки наметнат на целата територија со огромни финансиски импликации

Професорката Елка Јачева-Улчар, една од потписниците на писмото на Институтот за македонски јазик „Крсте Петков Мисирков“ за Законот...