Елена Маркова-Велинова

Пронајдени се 8 резултати на тема „Елена Маркова-Велинова“
Вести

Маркова Велинова: Зошто во месец ноември не се донесе уредба за кризна состојба на гасот како за снабдувањето со електрична енергија?

Навистина се случуваат рестрикции, имено донесени се мали измени на правилата за снабдување на мрежните правила за топлинска енергија...
Вести

Маркова Велинова: ЕСМ 2020-та година произведе 50% помалку струја од 2011-та, тоа е една од причините зошто имаме енергетска криза

„Од 9-ти ноември до 9-ти декември се прогласи кризна состојба во траење од еден месец со цел да можат да закрепнат двете државни енергетски...
Вести

Маркова Велинова: Една од причините за енергетската криза е лошото менаџирање и комплетно погрешната енергетска стратешка политика на власта

Почнувајќи од летото 2020 година веднаш после парламентарните избори имавме прво покачување на цената на електричната енергија, но тоа...
Вести

Велинова: Владата доцни со изградбата на гасоводите Неготино – Битола и Скопје – Тетово – Гостивар до сега требаше работата да биде завршена

Владата и Сугарески ги пробија сите рокови и доцнат со гасификацијата на земјата. Гасоводната линија Неготино – Битола требаше да...
Вести

Колумна на Елена Маркова-Велинова: ЗОШТО СЕ КРАТАТ НАДОМЕСТОЦИТЕ И ДОДАТОЦИТЕ НА ПЛАТА ЗА РАБОТНИЦИТЕ ОД ЕНЕРГЕТСКИОТ СЕКТОР?

Неодамна Владата донесе уредба со законска сила за ограничување на исплата на додатоци и надоместоци на плата за вработените во јавниот...