економски раст

Пронајдени се 6 резултати на тема „економски раст“
Економија

Светска Банка против Зоран Заев- растот на Македонија до 2021 во новиот извештај е проектиран на 3,3 % а не на 5 %

Излезе новиот извештај на Светска банка „Global Economic Perspectives“ или Глобални економски перспективи во кој се анализира економската состојба...
Економија

Никој не верува дека економијата може да пркне: По Светска банка, ММФ, ЕБРД, НБРМ и ЕК со катастрофални проекции за растот на БДП

Продолжуваат катастрофалните проекции за растот на македонската економија од страна на меѓународни институции. По Светска банка, ЕБРД...
Вести

Мисајловски со “пофалба“ до власта: Економскиот раст на оваа влада е 0.1% и веднаш струјата се намали индентично за неверојатни 0.1%

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Владо Мисајловски, во Фејсбук статус порача дека конечно оваа Влада има за што да се “пофали“, да не...