егејска македонија

Пронајдени се 7 резултати на тема „егејска македонија“
Вести

Николоски: Македонскиот јазик е жив и никој не може да го избрише, го зборуваат Македонците од Пиринска, Егејска Македонија…

Македонскиот јазик е македонски чист, наш! Го зборуваме ние Македонците кои живееме во Република Македонија, но и Македонците кои живеат...
Познати

ФОТО: Холивудската легенда Кирк Даглас „уловен“ како им подарува училиштен прибор на дечиња од Егејска Македонија (ФОТО)

Македонската обединета дијаспора на својот Твитер профил на несекојдневен начин и со фотографија од далечната 1947-та година се прости...