државна матура

Пронајдени се 26 резултати на тема „државна матура“
Вести

Средношколски глас им посакаа на сите матуранти успех на полагањето на матурскиот испит: Нема да се откажеме од хартиени учебници!

📌На сите матуранти во името на Средношколски глас, сакаме да им посакаме успех на полагањето на првиот матурски испит! 📌Школската...
Вести

ДРЖАВНА МАТУРА: На 5 јуни се полага првиот екстерен испит- еве кога ќе полагаат матурантите кои ќе имаат коронавирус

За 15-ина дена, 15 294 средношколци ќе го полагаат првиот екстерен испит од државната матура – мајчин јазик, кој е задолжителен за сите кандидати....
Вести

Власта повторно излажа: На крај државната матура ќе се полага како што сакааат надлежните, а не како што бараа матурантите

Пандемијата предизвикана од КОВИД-19 имаше големо влијание врз секојдневниот живот особено врз образованието. Кога станува збор за...
Вести

Власта повторно излажа, на крај државната матура ќе се полага како што сакаат надлежните, а не како што бараа матурантите

Пандемијата предизвикана од КОВИД-19 имаше големо влијание врз секојдневниот живот особено врз образованието. Кога станува збор за...
Вести

Царовска се фалеше дека 90 проценти успешно се одвивала онлајн наставата, а истражувањата велат само 9% од наставниците ја користеле платформата

Оваа учебна година започна и продолжи да се одвива со бројни проблеми. Како прво, иако имаше доволно време во летните месеци, почетокот...
Вести

Владата и средношколците постигнаа договор: На 5 јуни државна матура со два екстерни и еден интерен предмет

Државната матура годинава ќе започне на 5 јуни, наместо на 29 мај, ова денеска како договор го постигна владата и сојузот на средношколци. Имено...