државјанство

Пронајдени се 12 резултати на тема „државјанство“
Вести

ФОТО: Доделува ли владата македонски државјанства на косовски државјани за да може да гласаат на претстојниот референдум?

Во моментов пред Владата на Република Македонија чекаат околу 100 Албанци од Косово кои се внесуваат во Владата за да добијат државјанства,...
Вести

Молдавија ја одобри програмата за давање државјанство на странци во замена за инвестиции во економијата

Владата на Молдавија усвои програма, според која странци ќе стекнуваат државјанство ако инвестираат 350 илјади евра во молдавската економија. Според...