драган цуклев

Пронајдени се 23 резултати на тема „драган цуклев“
Вести

Цуклев до Владата: Додека во развиениот свет се штеди електрична енергија, само кај нас се субвенционира трошење на истата

Пратеникот Драган Цуклев денеска од собраниската говорница посочи дека во развиениот свет се штеди електрична енергија, а само кај...
Вести

Цуклев: Со Законот за изменување и дополнување на Законот на концесии и јавно приватно партнерство предизвикувате правна несигурност и рушење на јавниот интерес

На денешната собраниска седница, обраќање имаше пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Драган Цуклев. Тој кажа дека бара точката предложена...
Вести

Цуклев побара точката 18 предлог закон за изменување и дополнување на законот за финансиска поддршка на инвестиции да се симне од дневен ред

Драган Цуклев, пратеник од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалиција „За подобра Македонија“ посочи дека стана вообичаена пракса...
Вести

Цуклев: Жалосно е што во државава најчеста дестинација на медумите се Судот и затворот Шутка, наместо некоја нова реализирана инвестиција

Жалосно е во оваа држава што, најчеста дестинација во која што се упатуваат известувачите од речиси сите медиуми во државава, се Судот,...
Вести

Цуклев: Министрите од коалициската СДСМ и ДУИ имаат различни изјави за тоа кој е одговорен за милионскиот криминал

Агенцијата за капитално пензиско осигурување има за задача да ги штити интересите односно членовите на пензиските фондови на задолжителните...
Вести

Цуклев: Имаме 30% реализација на капитални инвестиции, катастрофа каква што немало во Македонија повеќе од 15 години

Имаме 30% реализација на капиталните инвестиции од првично планираните. Таква катастрофа во реализација на капиталните инвестиции не...
Вести

Цуклев до СДСМ: Каква додадена вредност ќе донесе личната потрошувачка врз економскиот раст е голем знак прашалник

Личната потрошувачка како столб на економскиот раст, тоа би било во ред доколку Република Македонија е некој пазар не знам од 10-тици...
Вести

Цуклев: Бирото за јавни набавки доцни со извештајот бидејќи изгледа и тие се засегнати со договорот со нашиот јужен сосед

На денешната седница на Собранието на Република Македонија, Драган Цуклев пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата нагласи дека само...