дозвола

Пронајдени се 13 резултати на тема „дозвола“
Вести

Пинг-понг на институциите: „Невидливиот“ автобус на „Беса транс“ – кој го пушти возилото без дозвола да ја напушти Македонија?

На вчерашната прес-конференцијата министерот за транспорт Благој Бочварски обзнани дека автобусот на „Беса Транс“, кој изгоре и во...
Вести

НБРСМ: Дозволата за работа на „Еуростандард банка“ АД Скопје е укината на 12 август 2020, а не на 1 јуни оваа година

Решението бр.15-14082/1 од 1 јуни 2020 година, што се споделува на социјалните мрежи со штембил на „Еуростандард банка“ АД Скопје, не е документ...
Вести

Самохраните мајки заглавени во лавиринтите, не можат да си ги однесат децата на одмор: Законот е јасен, но погрешно се толкува

Поради различни причини, но најчесто поради инает од татковците или самоволно толкување на законите, самохраните мајки не можат да...