договор со бугарија

Пронајдени се 11 резултати на тема „договор со бугарија“
Вести

Подготвен е анекс на Договорот за пријателство, бугарските владејачки партии ВМРО-БНД и АТАКА порачуваат: Македонија и Бугарија. Тоа се два збора за истото!

Откако бугарскиот претседател Румен Радев побара анекс на договорот помеѓу Македонија и Бугарија вечерва бугарските политички партии...
Вести

Бугарскиот претседател Радев побара дополнителни гаранции за нив при евентуален договор меѓу Македонија и Грција

Со евентуалниот договор меѓу Република Македонија и Република Грција, Република Бугарија нема цврсти гаранции дека Договорот за пријателство,...
Вести

Србов: Со штетниот договор Македонија се обврзува на нелогични и потценувачки отстапки, а Бугарија нема никакви обврски

ВМРО-ДПМНЕ смета дека односите со соседна Бугарија треба да се унапредуваат и продлабочуваат на секое поле. Овие односи треба да се...