дискриминација

Пронајдени се 19 резултати на тема „дискриминација“
Вести

КСЗД: Четири општи препораки до институциите за отстранување на системска дискриминација кон лицата со попреченост

Наместо со формални честитки за одбележување на 3 Декември – Меѓународниот ден на лицата со попреченост, Комисијата за спречување и...
Вести

НДИ: Нема простор за говор на омраза и дискриминација на кандидатките за градоначалнички и советнички на претстојните локални избори

Насилството врз жените во политиката се манифестира во повеќе облици, најчесто како мизогинија, сексистички, шовинистички и друг тип...
Вести

По поднесената на претставка на ХК, народниот правобранител утврди потежок вид продолжена дискриминација од страна на МВР врз полициска службеничка по основ на пол и род

По поднесена претставака од страна на Хелсиншкиот комитет за човекови права поради дискриминација врз основа на пол и род врз полициска...
Вести

„Зошто Заев и Царовска сакаат да ја сменат дефиницијата на брак меѓу маж и жена, како и политиката на посвојување на деца“?

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата со резерва гледа на Законот за спречување и заштита од дискриминација предложен од Зоран...