Демир Далип

Пронајдени се 12 резултати на тема „Демир Далип“
Вести

„Коалиција на Екипкани“ ги повикува Египкани во вториот круг да ги подржат Пецаков за Охрид и Тозиески за Ресен

Претставниците на Неформалната граѓанска иницијатива ,,Коалиција на Египќаните,, потпишаа Меморандум за соработка со претседателот...
Вести

Далип: Јавниот конкурс за ангажирање на попишувачите и реонски инструктори е дискриминирачки, бараме негово поништување

Јавниот Конкурс за ангажирање на реонски попишувачи и реонски инструктори е противуставен, бидејќи промовира дискриминација и ги става...
Вести

Денес е светски ден на статистиката и се одбележува под слоганот: „Да го поврземе светот со податоци во кои веруваме“

„Египканите, како посебна , автохтона и автентична етничка заедница, имаат приоритетен интерес за валиден , транспарентен, и веродостоен...
Вести

Мнозинството Египќани ќе гласаат за Гордана Силјановска Давкова- бидејќи ги разбира проблемите со кои се соочуваат етничките заедници

Во Првиот круг од Претседателските избори, огромно мнозинство на граѓани кои припаѓаат на етничката заедница Египќани, го дадоа својот...
Вести

НГИ „Коалиција на Египќани“: Му благодариме на лидерот Мицкоски што ги спомна Египќаните како посебен етникум на големиот митинг на ВМРО-ДПМНЕ

НГИ „Коалиција на Египќани“ му се заблагодари на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски што ги спомна Египќаните како посебен етникум...