дарко лазаров

Пронајдени се 31 резултати на тема „дарко лазаров“
Економија

Лазаров: Загрижувачки е фактот дека со владата на СДСМ за пет месеци имаме само 18% реализација на капитални инвестиции

Првиот впечаток е дека овој ребаланс на буџет се прави прилично рано, имајќи во предвид дека најчесто ребаланс на буџетот се прави во...
Вести

Лазаров: Ветувањето на СДСМ за плата од 500 евра е промашено и лажно, па затоа се обидуваат да го прикријат манипулирајќи со бројки

На денешната трибина во Карпош  насловена „Промоција на политики – Македонија за сите луѓе“ свое обраќање имаше и претседателот...
Вести

Лазаров: Гледаме еден гол популизам, една типична манипулација на креаторите на економските политики на неспособната влада на СДСМ

На денешната трибина на ВМРО-ДПМНЕ на тема економија универзитетскиот професор Дарко Лазаров истакна дека економските политики на...
Економија

Лазаров: На крајот на 2021 година не само што ќе имаме послаб економски перформанс во однос на 2019 година, туку ќе бидеме многу позадолжени

„Слушам најави за некаков значаен економски раст и развој во 2021 година, па чуствувам обврска како економист да појаснам некои работи. Стапката...
Вести

Лазаров: Kој е кредибилитетот на Министерството за финансии да прави 5 годишни проекции кога не е во состојба да ги проектира коректно капиталните инвестиции за три месеци ?

„Многу дилеми и прашања поврзани со проекциите на Министерството за финансии за клучните економски трендови за периодот до 2025! 1️⃣Врз...
Економија

Лазаров: Не може да градиме економија со краткорочни ад хок политики, поради тоа за два квартали имаме 15 милиони евра одлив од странски директни инвестиции

– Не може едноставно ние да градиме економија на среден и долг рок со краткорочни ад хок несистемски политики. Ова едноставно неколку...
Вести

Лазаров: Во 2008 година учеството на реализирани капитални инвестиции бил 12%, сега е 5% во услови на двојно поголем Буџет

Професорот по економија Дарко Лазаров, вечерва во Телевизија 24, истакна дека нискиот процент од 5-6% учество во Буџетот во реализација...
Вести

Лазаров: Владата со ребалансот на Буџетот не ги предвидела 470 милиони евра од четвртиот пакет за поддршка кон реланиот сектор

Универзитетскиот професор по економија Дарко Лазаров, вечерва на 24 Анализа во Телевизија 24, истакна дека со ребалансот на буџетот не...
Вести

Лазаров: Владата нема реализирано ниту 30 проценти од трите сета на антикризни мерки, а сега се расфрла со најава на четврт сет на мерки

Во реалната економија имате 40.000 невработени лица согласно податоците на Агенцијата за вработување на Република Македонија. Од почетокот...
Вести

Лазаров: Бизнисот во Македонија очекува мерки за спас од кризата и квалификувана работна сила, не етнички вработувања

Во вечерашната „Топ тема“ на Телма телевизија професорот и претседател на Комисијата за економија на ВМРО-ДПМНЕ, истакна дека бизнисот...
Вести

Лазаров до СДСМ: Кризата е далеку од завршена и допрва доаѓа, странските инвеститори најавија отпуштања од септември

Дарко Лазаров од ВМРО-ДПМНЕ на својот Фејсбук профил сподели статус во кој пишува дека „доаѓа периодот кога повторно ќе блескаме“,...
Вести

Лазаров: Владата веќе втори месец ги крие податоците за бројот на невработени лица – Со криење на податоци, не може да се сокрие неспособноста!

Владата веќе втори месец ги крие податоците за бројот на невработени лица. Нема никакви информации од надлежните институции, пишува...