цвекло

Пронајдени се 13 резултати на тема „цвекло“
Храна и пијалаци

ЦВЕКЛОТО Е ИЗВОР НА ЗДРАВЈЕ! Го регулира крвниот притисок, го намалува холестеролот и ја стимулира функцијата на црниот дроб!

Цвеклото е двегодишно коренестоо растение, со црвен вретеновиден корен и темно зелени лисја со црвени вени. Тоа е една од најкорисните...
Храна и пијалаци

Тоа што го мислиме за храната било само мит: Слабокрвноста не се лечи со цвекло, а јајцата не го креваат холестеролот?

Нутриционизмот е област која е подложна на ширење на на погрешни информации и митови за исхраната. Причините за ова се бројни, но повеќето...