благица ласовска

Пронајдени се 66 резултати на тема „благица ласовска“
Вести

Ласовска: Законското решение за недела да биде неработен ден е чист популизам, а не реален закон за поддршка на работниците

Во вечерашното издание во емисија „Топ тема“ гостуваше пратеничката од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Благица Ласовска која се осврна на...
Вести

Ласовска: Министерке и едно дете да нема компјутер тоа е дискриминација, а вие тоа не требаше да го дозволите и требаше да им овозможите услови

Благица Ласовска, пратеник од ВМРО-ДПМНЕ на денешната седница посветена на пратенички прашања постави три од областа на образованието...
Вести

Ласовска: Доколку не се одвојат средства за Законот за спречување и заштита на насилство врз жените и семејно насилство ќе остане само добар Закон кој нема да се применува

Пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ Благица Ласовска, во нејзиното денешно обраќање за Законот за спречување и заштитата на насилство врз жените...
Вести

Ласовска: Реформите во образованието мора да бидат на став создаден од експерти во таа област, а не партиски експеримент на Царовска

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ денес на Комисијата за образование, наука и спорт побара повлекување на концепцијата за реформи во...
Вести

Ласовска: Дали родител кој нема средства да му обезбеди ИТ-уред на своето дете има право да ја тужи државата зошто неговото дете не е вклучено во образовниот процес?

Благица Ласовска, пратеничка од ВМРО-ДПМНЕ во своето гостување во емисијата „Вин-Вин“ зборуваше за ситуацијата каде над 40.000 ученици...
Вести

Ласовска: За ВМРО-ДПМНЕ еден од главните приоритети е борбата против семејното насилство и родово базираното насилство

Благица Ласовска, пратеничка од ВМРО-ДПМНЕ во своето гостување во емисијата „Вин-Вин“ зборуваше за борбата против семејното насилство...
Вести

Ласовска: Владата да донесе јасни одлуки за работата на градинките и да ги вметне препораките они УНИЦЕФ и да се одвојат средства за чување деца во домашни услови

Државата има обврска да го организира процес на згрижување на најмладите, односно на децата од предучилишна возраст. Граѓаните се соочуваат...
Вести

Ласовска: Новоизбраните пратеници се нелегално и нелегитимно одбрани со кршење на Деловник, се повлекувам од работата на верификационата комисија

Пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата за Обнова на Македонија Благица Ласовска денеска на Верификационата собраниската комисија...
Вести

Ласовска: Ќе ја довршиме гасификацијата во Свети Николе и ќе обезбедиме бесплатен приклучок за гас за секое семејство

Благица Ласовска од Свети Николе му порача на Заев дека го понижи донстоинството на македонскиот народ ги продадовте  македонските...