банки

Пронајдени се 42 резултати на тема „банки“
Вести

Банките се принудени да им ги блокираат сметките на граѓаните без нови лични карти – зашто финансиското разузнавање не ги признава ливчињата од МВР

Хаос со блокирани сметки во банка, неможност да се подигнат средства од шалтер, да се направат трансакции… настана по банките со ливчињата...
Вести

НУК: За жал најголемиот дел од мерките за финансиска помош и поддршка на Владата за угостителите ќе завршат или завршиле за плаќање на камати

– Во време и услови на пандемија Ковид-19 банките без отстапки целосно ги пресметаа, наплатијa и репорограмираа каматите и трошоците...
Вести

Новите 280 илјади платежни картички што ги планира владата, од кои 180 илјади наменети за пензионерите, ќе отворат нови кластери на заразени пред банките

Владата во четвртиот сет мерки планира да подели уште околу 280 илјади платежни картички, како за социјално-ранливите групи така и за...