бактерии

Пронајдени се 24 резултати на тема „бактерии“
Живот и стил

Највалканата работа во куќата има повеќе бактерии од тоалетот: Се наоѓа на вашата маса и не ја испуштате од рака!

Чистата куќа е важна не само за уживање во убавината на домот, туку и за здравјето. Површините што ги допираме секој ден содржат бактерии,...
Живот и стил

Сите ја правиме истата грешка: Овие 4 работи во домаќинството ретко се чистат, а претставуваат легло на бактерии

Честопати, при чистење на куќата, не обрнуваме жвнимание на овие предмети, а треба. Добро е да се знае дека ниту дома не сме заштитени...
Храна и пијалаци

Родители, правите голема грешка ако ја пакувате храната на вашето дете, дознајте зошто мора да престанете со тоа

Научниците открија дека пакуваните производи се загреваат до температура на која се развиваат опасни бактерии. Ако сте еден од грижливите...
Вести

Научник Македонец во Бостон работи на откривање на метаболизмот на бактериите и последиците врз здравјето на човекот

Педесетгодишниот Македонец Илија Дуковски е дел од тимот научници на Бостонскиот универзитет каде што периодов се работи на создавање...