август

Пронајдени се 33 резултати на тема „август“
Занимливости

Интересни факти за август: Како месецот го добил името и колку траел според народното пресметување во Македонија?

Август го добил името по внукот на Јулиј Цезар. Тој ја добил титулата „Август“ што значи „чесен“. Македонскиот назив на месец август...