авганистанци

Пронајдени се 24 резултати на тема „авганистанци“
Вести

Димовски: Владата со приемот на Авганистанци откупува гревови како криминалот и корупцијата констатирани од САД

Во политички контекст Македонија не доби ниту датум за почеток на преговори со ЕУ, во тие преговори со соседите учествуваа сите стратешки...
Македонија

Од Авганистан во државава ќе бидат преземени 650 граѓани, се утврдуваат деталите за нивниот престој и транспорт

Владата до овој момент презеде обврска за прифаќање на околу 650 граѓани, локално население од Авганистан и тоа вработени и жени и деца...
Вести

Бесплатна вакцинација, ПЦР тестови и здравствени прегледи за Авганистанците кои ќе пристигнат – Владата ќе покрие и трошоци за сместување

Одговарајќи на новинарско прашање Заев рече дека никој не побарал од нас да примање на Авганистанци, туку како држава сами сме се понудиле...