астероид

Пронајдени се 26 резултати на тема „астероид“
Вести

НА СВЕТОТ МУ СЕ ЗАКАНУВА КАТАСТРОФА! Дел од кинеско летало неконтролирано иде кон Земјата – не се знае каде ќе падне! (ФОТО)

Голема катастрофа се заканува да се случи на 8 мај, бидејќи јадрото на лансираната кинеска ракета оди неконтролирано кон Земјата и постои...
Вести

Под будното око на научниците: Кон Земјата се движи астероид кој би можел да предизвика удар – еве за што се работи !

Астероидот 2009 JF1, според последните податоци се наоѓа на оддалеченост поголема од 375 милиони километри од Земјата, но ѝ се приближува...