аптеки

Пронајдени се 20 резултати на тема „аптеки“
Вести

СЗД: Во сите аптеки да има избор на квалитетни апарати и ленти за мерење шеќер за кои ФЗО ќе ја покрива референтната цена

Да се разгледаат позитивните примери на соседните држави и да се овозможи пациентите со дијабетес во државава да имаат избор на квалитетни...
Вести

Лекот „Фавира“ кој што помага во лекување од корона вирус пристигна во Македонија, а една кутија чини 5.100 денари

Лекот „Фавира“ (Фавипиравир), кој помага при лекување на ковид-19 во раната фаза на болеста, веќе се наоѓа во малопродажба и во Македонија,...
Вести

Од денеска нема да може да земете лекарства од аптека за болен роднина- лекови на рецепт само со лична карта и пасош!

Граѓаните од денеска ќе можат да добијат лек што им е препишан на рецепт од која било аптека во државата и во кој бил ден во месецот. Од...