антикорупциска комисија

Пронајдени се 28 резултати на тема „антикорупциска комисија“
Вести

ДКСК ја прифати пријавата на Чулев против Славјанка Петровска- заменик министерската ја прекршила забраната на Владата

Државната комисија за спречување на корупција во изминатиот период постапуваше по пријави поднесени од страна на Министерот Наќе Чулев...
Вести

Антикорупциска пресече: Страделова претседателката на Лекарска комора не може да ја контролира Старделова директорката на Гастро

Антикорупциската комисија по повеќе од половина година донесе одлука дека има суди на интереси во случајот со Калина Гривчева Старделова...
Вести

Ивановска: Судиите и јавните обвинители дел од Годишниот план за следење на имотната состојба и судирот на интереси за 2020

Поготовката на Националната стратегија врз основа на анализата на ризици е во тек. Согласно утврдените ризици во анализата, правосудството...
Вести

ФОТО: И официјално, Антикорупциска ја поби лагата на власта за Мицкоски, обвинувањата за неговиот имот се НЕОСНОВАНИ

Дравната комисија за спречување на корупцијата и официјално ја донесе одлуката за наводите кои беа застапувани од СДСМ дека Христијан...
Вести

Непотизам, кронизам и клиентелизам при вработување: Системот продуцира корупција, потребна е сериозна имплементација на законите

Во системот имаме проблем, во законите со текот на годините секогаш се внимавало да се остави простор за евентуална потреба на оние...
Вести

Антикорупциска отвори постапки против Заев, Анѓушев, Манчевски, Пановска Ставридис, Мерко, Вангеловски…

Антикорупциската комисија денеска одржа седница на која отвори повеќе предмети по чуен глас, по пријави од граѓани и политички партии. Претседателката...
Општини

Антикорупциска се слушаме? Во Охрид во сред изборна кампања, СДСМ и Константин за глас повеќе асфалтираат улици во вечерните часови

На само неколку денови од гласањето за градоначалник на Охрид, СДСМ и Константин Георгиески, во доцните вечерни часови асфалтираат...
Вести

Стоилковски: Македонија нема да отпочне преговори со ЕУ бидејќи СДСМ и власта се заглавени во криминогеност и корупција

За СДСМ нема ниту закон, ниту институција. Македонија нема да отпочне преговори со ЕУ бидејќи СДСМ и власта се заглавени во криминогеност...
Вести

Институциите без слух – Антикорупциска се уште ги чека документите за сомнителните вработувања на блиските роднини на СДСМ

Не запираат незаконските вработувања и унапредувања. Државните институции кадровски се зајакнуваат и покрај забраната за вработување...