анита ангеловска бежовска

Пронајдени се 16 резултати на тема „анита ангеловска бежовска“
Економија

Средба на гувернерката Ангеловска-Бежоска со тимот на Светската банка: Народната банка е столб за одржување на финансиската стабилност

Низ годините Народната банка беше столб за зачувување на финансиската стабилност, којашто е суштествена за економскиот раст. И во тековните...
Економија

Ангеловска-Бежоска: Глобализацијата, дигитализацијата и структурните промени во економиите ќе влијаат на новата постпандемична улога на централните банки

Глобализацијата, дигитализацијата и другите структурни промени во економиите ќе влијаат на новата постпандемична улога на централните...
Вести

Ангеловска-Бежоска: Се подготвува Предлог-закон за финансиски правобранител, кој ќе постапува по жалбите на граѓаните и ќе ги штити нивните права

Заштитата на корисниците на финансиските услуги е високо во приоритетите на Народната банка. Преку зајакнување на регулативата, со...