Анита Ангеловска – Бежоска

Пронајдени се 25 резултати на тема „Анита Ангеловска – Бежоска“
Економија

Ангеловска-Бежоска: По намалувањето минатата година, оваа година странските директни инвестиции и вкупните инвестиции бележат раст

По пандемичниот шок од 2020 година, оваа година има поповолни трендови кај странските директни инвестиции, но и кај вкупните инвестиции...
Економија

Ангеловска-Бежоска: Повисок економски раст е можен преку структурни реформи и трговска и финансиска интеграција

Побрз и одржлив економски раст на земјава е можен, доколку се зголеми потенцијалот за раст, а тоа може да се постигне само преку структурни...
Економија

Ангеловска-Бежоска: 2021 е година на постепено закрепнување, во 2022 очекуваме економијата да се врати на преткризниот раст

Годинава којашто изминува е година на постепено закрепнување по првиот удар од пандемијата. За разлика од претходната глобална криза,...
Вести

Пендаровски – Ангеловска Бежоска: Успешно се одржува макроекономската стабилност, економијата постепено закрепнува

Проекциите на Народната банка, коишто се многу блиску до проекциите на меѓународните финансиски институции, упатуваат на натамошно...
Економија

Ангеловска-Бежоска: Поголемата вклученост на жените во сите општествени сегменти носи бројни економски придобивки

Поголемата вклученост на жените во банкарскиот сектор и воопшто во сите општествени сегменти, носи бројни економски придобивки за...
Вести

Бежоска: Македонија споредбено одвои многу малку за помош на стопанството, причината е лошата кондиција на јавните финансии

Гувернерката на Народната банка, Аните Ангеловска Бежоска во своето гостување во емисијата „Топ Тема“ на телевизија Телма ја посочи...
Економија

Ангеловска-Бежоска: Посилните изгледи за интеграција во ЕУ и НАТО позитивно ќе влијаат на нашата економија

Ако ги согледаме искуствата на другите економии од регионот што поминаа низ овој процес, јасно е дека со членството во НАТО и ЕУ, капиталните...
Економија

Честитка од гувернерката на НБРМ: И во 2019 година ќе бидат одржани макроекономската стабилност и стабилноста и сигурноста на банкарскиот систем

Гувернерката на НБРМ Анита Ангеловска-Бежоска ја честита новата година и порача дека и во 2019 година ќе бидат одржани макроекономската...