александар нацев

Пронајдени се 45 резултати на тема „александар нацев“
Вести

„Армијата има пад од 7 места споредбено со минатата година, сега сме 133-ти од вкупно 139 земји, ова е недозволиво и поразително за членка на НАТО“

Ги анализирав параметрите според кој се добива финалната оценка за рангирање на армијата на Глобал павер (Global firepower) , тоа 133-то место...
Вести

Нацев за Курир неколку месеци откако се потврди мега скандалот во Министерството за одбрана: Барам само јавноста да ја согледа вистината

Власта предводена од СДСМ по „стоти пат“ докажа дека ја потценува интелигенцијата на народот и јавноста. Овие денови јавноста повторно...
Вести

Нацев: Непрофесионалното управување со Министерството за одбрана резултира со нарушување на безбедносните протоколи и процедури

Епидемиите, пандемиите, се на исто ниво, да речеме, со терористички напади или воени агресии од надвор. И воената агресија од надвор е...
Вести

Професорот Нацев бара одговорност од дополнителниот заменик министер во МВР Славјанка Петровска за оддавањето класифицирани информации

Продолжува оддавањето државни тајни‼!, реагира универзитетскиот професор по одбрана и безбедност Александар Нацев. -Додека јавноста...
Вести

Нацев: Поради стерилната реакција на безбедносните институции, коронавирусот брзо и лесно влезе во нашата држава и зарази многу граѓани

Како се најдовме денес во оваа позиција, е поради лошо стратешко планирање. Недостаток на стратешка документација за справување со...