агенција за вработување

Пронајдени се 8 резултати на тема „агенција за вработување“
Хроника

Кривична пријава за двајца вработени во Агенцијата за вработување: Еве како мислеле да ја надмудрат полицијата и законот

Единицата за економски и компјутерски криминал при СВР Скопје поднесе кривична пријава против Н.М.(48) од Скопје и В.З.(60) од Скопје, двајцата...
Економија

Ковид кризата им ги зеде работните места на 12.580 граѓани, за седум месеци близу 40.000 новорегистрирани невработени лица

Од близу 40 илјади новорегистрирани невработени лица во периодот од февруари заклучно со август годинава, 12.580 граѓани се останати без...
Вести

Владата повторно троши пари на граѓаните за вработување на партиска војска: Генералниот секретарјат планира да потроши 10 милиони денари за привремени вработувања

На официјалната страна на системот за Јавни набавки има објавено оглас во кој под назив на договорениот орган стои Влада на Република...