африканска свинска чума

Пронајдени се 8 резултати на тема „африканска свинска чума“
Вести

Македонија се подготвува за африканската свинска чума: Да се забрани одгледување свињи во несоодветни услови за да се спречи ширење болести

Да се најде законско решение за воведување забрана за чување свињи на одгледувалишта што немаат воспоставено соодветни биосигурносни...
Вести

АХВ: Во Македонија нема „африканска свинска чума“, „Македонски шуми“ – Демир Капија шири дезинформации

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) го демантира известувањето пратено до собирачите на други шумски производи испратено од „Македонски...