аерозагадување

Пронајдени се 99 резултати на тема „аерозагадување“
Скопје

ВИДЕО: Шилегов 4 години не направи ништо за загадувањето, а сега се жали – граѓаните му порачаа да се засрами бидејќи до вчера тој бил градоначалник

Кратка е очигледно меморија на поранешниот градоначалник на Град Скопје Петре Шилегов. Откако четири години ништо во главниот град...
Вести

Еко-Свест: Аерозагадувањето е причина зошто секое второ дете минатата година се лекувало од респираторни болести

Според Светска банка, аерозагадувањето во Македонија „убива“ 1.350 луѓе годишно, a децата се најчувствителната група, затоа што имаат...