администрација

Пронајдени се 46 резултати на тема „администрација“
Вести

ЕК: Доцнат реформите на администрацијата планирани за 2018-2022, МИОА нема сектор за нивно техничко спроведување

Македонија останува умерено подготвена во однос на реформата на јавната администрација и постигна ограничен напредок во спроведувањето...
Вести

Продолжува полнењето на администрацијата со партиски војници: Државниот архив бара биолог за позицијата помлад соработник за сметководствено работење

Продолжува полнењето на јавната и државната администрација со партиски војници, покажуваат најновите објавени огласи за вработување...
Вести

Власта е неспосoбна да се справи со пандемијата, па сега реши да ги казнува вработените во државната администрација

Кризата предизвикана поради КОВИД-19 влијаe врз сите сектори во државата. Секојдневно сме сведоци како во државната администрација се...
Вести

Нови мерки: Угостителите ќе работат до 23 часот, администрацијата од дома, а јавниот превоз со преполовен капацитет

Угостителските објекти ќе работат до 23 часот, државната администрација треба да го организира работењето од дома или во смени, а капацитетот...