среда, 27. јануари 2021. Вести денес: 0
home Вести

Жителите на Лос Анџелес добија наредба да останат дома поради Ковид-19

Жителите на Лос Анџелес добија наредба да останат дома поради Ковид-19

Градоначалникот на Лос Анџелес, Ерик Гарсети објави итна наредба, со која им се наложува на сите жители на градот да останат во своите домови поради зголемување на бројот на заразени случаи со коронавирус.

Наредбата на градоначалникот стапи во сила веднаш.

Гарсети привремено ја повлече претходната наредба „Посигурни дома“ и издаде нова „неопходна за заштита на животот и имотот“ во градот.

Коронавирус