недела, 29. март 2020. Вести денес: 37
Во живо

Во 12 часот прес-конференција на Владо Мисајловски, потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ

home Вести

Затворени сите германски хотели, освен еден – наменет е за истакнати гости

Затворени сите германски хотели, освен еден – наменет е за истакнати гости

Сите германски хотели се затворени поради пандемија со коронавирусот… Освен еден.

Тајландскиот крал Маха Вајиралонгкорн и неговата придружба, неколку жени и слуги добија специјална дозвола да се засолнат во хотелот Гранд Соненбикл, којшто се наоѓа на падините на Алпите во јужна Германија.

Властите во Гармиш-Партенкирхен потврдија дека хотелот добил посебно одобрение за сместување истакнати гости.