четврток, 26. ноември 2020. Вести денес: 187
home Вести

Забранета апликација слична на Ватс-ап поради непочитување на приватноста

Забранета апликација слична на Ватс-ап поради непочитување на приватноста

Уште една апликација за допишување, замислена како конкуренција на Ватс-ап, е официјално недостапна за преземање за ИОС и за Андроид. Се работи за наводна шпионажа, односно непочитување на приватноста на корисниците.

Програмата „Тоток“ стекна огромна популарност во Обединетите Арапски Емирати, со оглед на што Ватс-ап и Скајп се блокирани во оваа земја. Се чинеше како добра алтернатива, па ги надмина очекувањата, наметнувајќи се во повеќе земји.

Причината за забраната е кршење на правилата. Подробности засега, не се соопштуваат.

Коронавирус