среда, 22. март 2023. Вести денес: 194
home Вести

За реновирање на Белата куќа потребни 377 милиони долари

За реновирање на Белата куќа потребни 377 милиони долари

Администрацијата на американскиот претседател Доналд Трамп бара 377 милиони долари во следниот предлог закон за помош за ублажување на последиците од коронавирусот, со цел да се реновира Белата куќа.

Сумата, која е вклучена во предлог законот за помош од страна на Сенатот, исто така ќе опфати нова безбедносна заштита за зградата на Извршната канцеларија Ајзенхауер во комплексот на Белата куќа.

Администрацијата соопшти дека реновирањето на Белата куќа „би ја зголемило способноста на кампусот да ја открие и ублажи надворешната безбедност и заканите од пандемијата“.

Западното крило не е комплетно реновирано од 1933 година, според Управата за општи услуги, која го одржува поголемиот дел од комплексот на Белата куќа. (MИА)

loading...