недела, 31. мај 2020. Вести денес: 0
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

За две недели во САД околу 10 милиони луѓе останале без работа

За две недели во САД околу 10 милиони луѓе останале без работа

Ситуацијата во САД, каде се очекува бројот на позитивни случаи да надмине 250.000, има дополнителни проблеми со тоа што за само две недели без работа останаа 10 милиони луѓе.

Бројот на луѓето кои останаа без работа оваа недела надмина 6.6 милиони, што е двојно повеќе во однос на минатата недела кога работата ја загубија 3.3 милиони лица, според податоците на надлежните институции.

Речиси 10 милиони Американци во овие две недели се пријавиле за помош за невработени што е најголем број во новата историја.

Според Џош Липски од независниот истражувачки центар во Вашингтон, американската економија се движеше со најголема брзина, а одеднаш се намали и милиони работници останаа без работа.

Коронавирус