среда, 22. јуни 2022. Вести денес: 152
АКТУЕЛНО

Падна владата во Бугарија, Кирил Петков повеќе не е премиер

home Вести

Воен комитет на НАТО: Времето веќе не е наш сојузник

Воен комитет на НАТО: Времето веќе не е наш сојузник

Во Брисел заседава Воениот комитет, највисокото тело на НАТО. Со состанокот претседава американскиот адмирал Роб Бауер, претседател на Комитетот.

На дневен ред се прашања од стратешко значење за Алијансата, вклучително и руската инвазија на Украина.

– Едно може да се каже со сигурност: времето веќе не е наш сојузник, туку непријател кој ја одредува нашата агенда. Наша должност е како одбранбен сојуз да обезбедиме дека секогаш сме подготвени да заштитиме една милијарда луѓе кои живеат во сојузничките земји, да одвратиме и да ги отстраниме заканите од Русија и меѓународните терористички групи, рече Бауер.

Коронавирус