вторник, 29. ноември 2022. Вести денес: 46
home Вести

Во Виена за прегласно слушање на Куранот во автомобил – казна од 100 евра

Во Виена за прегласно слушање на Куранот во автомобил – казна од 100 евра

Кон крајот оваа година обележана од корона-пандемијата, бројни казни од полициски службеници во Австрија предизвикаа бура во јавноста… Но, една посебно се издвојува.

Имено, еден виенчанец кој слушал читање од Куранот додека возел, треба да плати казна за нарушување на редот и спокојството во околината.

Објаснувањето на полицијата е дека околу автомобилот се слушало гласно рецитирање на арапски јазик, во облик на беседа, и покрај затворените прозорци. Полицијата го запре возачот и поднесе пријава, а тој сега треба да плати казна од 100 евра. (МИА)

Коронавирус