вторник, 7. декември 2021. Вести денес: 53
Во живо

Изјава на Христијан Мицкоски од Штип

home Вести

Во Велика Британија ќе се одложат изборите?!

Во Велика Британија ќе се одложат изборите?!

Локалните избори во мај треба да бидат одложени до есента, поради пандемијата на коронавирус, соопшти Изборната комисија на Велика Британија. Независното тело истакна дека има „поголеми ризици за спроведување на анкетите“, кои треба да се одржат на 7 мај.

„И препорачавме на владата на Велика Британија да препорачаме изборите во мај да бидат одложени до есента како резултат на пандемијата на коронавирус“, напиша Комисијата на Твитер.

„Ова се должи на зголемените ризици за спроведување на анкетите и да се ублажат влијанието врз гласачите, предизборните активисти и административците“

Кандидатите за градоначалници, совет и полиција и комесари за криминал реба да излезат на избори во мај.

Коронавирус