сабота, 6. јуни 2020. Вести денес: 19
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Во светот од коронавирусот починале над 90 000 луѓе , само оваа недела 40 000 жртви

Во светот од коронавирусот починале над 90 000 луѓе , само оваа недела 40 000 жртви

Во светот од коронавирусот починале над 90 000 луѓе , само оваа недела 40 000 жртви.

На глобално ниво, пријавени се повеќе од еден и пол милиони потврдени случаи на инфекција со Ковид-19.

Најзаразени се САД со 440.000 потврдени случаи и скоро 16.000 мртви. Шпанија следи со повеќе од 150.000 случаи и 15.238 смртни случаи. Италија е на третото место со над 140.000 потврдени случаи и 18.279 изгубени животи од Ковид-19.

Кина сега е на шестото место по бројот на пријавени случаи со 81.865 регистрирани инфекции на коронавирус и 3.335 смртни случаи.

Коронавирус