среда, 17. јули 2019. Вести денес: 116
home Вести

Во Санкт Петербург измерени рекордно високи температури на воздухот

Во Санкт Петербург измерени рекордно високи температури на воздухот

Во Санкт Петербург денеска се измерени 16,6 степени Целзиусови, што е највисока измерена темепература на денешен датум од 1918 година, кога се измерени 15,2 степени.

Пред три дена во Санкт Петербург температурата на воздухот изнесуваше 18,6 степени, со што исто така е соборен рекордот за 15 октомври од 19 век.

Според руските метеоролози се очекува пад на температурите во Санкт Петербург, а следната недела можно е и да падне снег.