петок, 4. декември 2020. Вести денес: 162
home Вести

Во САД 17 милиони луѓе останаа без работа

Во САД 17 милиони луѓе останаа без работа

Владата на САД објави дека минатата недела без работа останале 6,6 милиони луѓе, со што досега речиси 17 милиони луѓе ги загубиле своите работни места од почетокот на кризата со коронавирусот во САД.

Ова е речиси идентично со претходната недела кога 6,9 милиони луѓе останаа невработени.

До почетокот на кризата невработеноста во САД беше на рекордно ниско ниво од 3,5 проценти, а сега достигна десет проценти.

Коронавирус