понеделник, 26. септември 2022. Вести денес: 118
home Вести

Во манијата со крипто-валути, сите заборавија на овој гигант кој соборува рекорди

Во манијата со крипто-валути, сите заборавија на овој гигант кој соборува рекорди

Акциите на компанијата Apple кон крајот на 2017 година, соборија нови рекорди и достигнаа цена од 177 долари, а аналитичарите сметаат дека веќе во јануари пазарната вредност на компанијата би можела да достигне илјада милијарди долари.

Во 2017 година цената на акциите на Apple оствари раст од дури 46%.

Fortrade, за своите клиенти кои се заинтересирани да научат како да тргуваат со цената на акциите на Аpple и други компании (таканаречени финансиски договори за ралика, англ. CFD) или едноставно сакаат да ги прошират своите знаења, припреми бесплатен прирачник “Kako да тргувате со цената на акциите од фотеља”. Прирачникот е прилагоден за сите нивоа на знаење и можете да го превземете преку линкот подоле.

Бесплатен прирачник “Како да тргувате со цените на акциите од фотеља”, преземете го овде.

Производите од Apple iPhone серијата 2017 година опфатија три нови модели: iPhone 8, 8-плус и iPhone X, модел кој е пласиран по повод десетгодишнината на iPhone. Најавен на 12 септември, iPhone X влезе во предпродажба 27 октомври, а званично стана достапен на 3 ноември. Почетната цена на iPhone X е 999 долари.

Работните резултати на Apple во последното тримесечие 2017 година, ги надминаа очекувањата. Заработката по акција достигна 2,07 долари додека приходите на компанијата пораснаа на 52,6 милијарди долари. Проценката на компанијата по прашање на идната продажба на iPhone моделот за 2018 година е од 84-87,5 милиони парчиња, што сугерира оптимистички предвидувања кога е во прашање iPhone X.

Бесплатен прираќник “Како да тргувате со цените на акциите од фотеља” преземете го овде.

Интензивното инвестирање во Кина, која стана трет по големина пазар за Apple (После САД и Европа) се исплатеше. Продажбата во Кина достигна 9,8 милијарди долари што е 12% повеќе во однос на 2016.

Иако можеби пазарот за компјутери се намалува, Apple и понатака остварува рекордна продажба кога е во прашање легендарниот Mac. Приходот од неговата продажба порасна за 7,17 милијарди долари или 25% во однос на 2016 година, достигнувајќи рекордно високо ниво.

Тргувањето со CFD и останатите производи со левериџ (потпора) носи големо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат многу брзо да тргнат во спротивна насока. Обратете внимание: Можете да изгубите сè, но не повеќе од статусот на Вашата трговска сметка. Овие производи можеби не се соодветни за сите корисници, затоа уверете се дека ги разбирате ризиците и побарајте независни совети. Овој материјал не вклучува понуда или барање за трансакција за кој било финансиски инструмент. Fortrade не прифаќа никаква одговорност за било каква злоупотреба на информациите или за било какви последици како резултат на тоа. Не е дадена никаква претстава или гаранција во однос на точноста или комплетноста на овие информации, па според тоа секое лице што дејствува по нив ќе го стори тоа целосно на сопствен ризик.

Коронавирус