четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 142
home Вести

Во Македонија поголем трошок за граѓаните, а Естонија ја намалува акцизата на дизелот за 9 денари по литар

Во Македонија поголем трошок за граѓаните, а Естонија ја намалува акцизата на дизелот за 9 денари по литар

Во Македонија беше зголемена акцизата за горивата за три денари, со што беше ставен уште поголем терет на грбот на граѓаните.

За разлика од кај нас, како антикризна мерка Естонија од 1-ви мај ја намалува акцизата на дизелот за 9 денари по литар.

Владата на Естонија оваа мерка ја превзема со цел да им помогне на своите граѓани во ова време на криза.

Коронавирус