вторник, 29. ноември 2022. Вести денес: 45
home Вести

Во Брисел состанок на амбасадорите на ЕУ за новиот вид коронавирус

Во Брисел состанок на амбасадорите на ЕУ за новиот вид коронавирус

Амбасадорите на земјите од Европската унија денеска во Брисел ќе одржат состанок за ново ограничување на движењето заради појавата на нов вид коронавирус во Британија. Неколку земји на ЕУ – Австрија, Белгија, Франција, Германија, Ирска, Италија и Холандија најавија дека ќе го прекинат воздушниот сообраќај, а некои од нив и железничките и поморските врски со Британија.

Коронавирус