понеделник, 1. март 2021. Вести денес: 202
home Вести

ВИДЕО: Вознемирувачки снимки ја откриваат вистинската причина за ширење на коронавирусот

ВИДЕО: Вознемирувачки снимки ја откриваат вистинската причина за ширење на коронавирусот

Една студија од генетскиот код „2019.-nCoV“ открива дека новиот вирус најмогу е поврзан со два примероци на коронавирус слични на САРС од Кина.

Покрај двете врсти на змии, примерокот на епидемијата на коронавирусот во Кина ми можела да е и од слеп стаорец, односно супа од заразен слеп стаорец која што ја конзумират луѓето, пренесува , РТ.

Двете врсти на змии, кинески крај и кинеска кобра, како и супат од слеп стаорец се можен извор на смртоносниот коронавирус кој што оваа зима се прошири во Кина, пренесува СИ-ЕН-ЕН.

Кинескиот крајт е доста отровна змија која може да преживее во поголемиот централен дел и јужен дел на Кина, како и во југоисточн Азија.

Една студија од генетскиот код „2019.-nCoV“ открива дека новиот вирус најмогу е поврзан со два примероци на коронавирус слични на САРС од Кина. Вирусот од слеп стаорец можеби мутирал пред да ги зарази луѓето.

Коронавирус