петок, 27. јануари 2023. Вести денес: 155
home Вести

ВИДЕО: Снимка од поплава која ја замрзнува крвта – водата не е единствена закана, одеднаш настанала експлозија

ВИДЕО: Снимка од поплава која ја замрзнува крвта – водата не е единствена закана, одеднаш настанала експлозија

Силното невреме кое ги погоди Италија и Франција донело за само неколку часа, количина вода која инаку паѓа за една година, а една снимка особено ја замрзнува крвта во жилите.

Покрај многуте драматични сцени како поплава носи се пред себе, вклучувајќи и мостови, куќи, патишта и за жал луѓе, оваа снимка од бурата Алекс која е забележна на југот на Франција е вистинска реткост.

Невидена сила вода која го проголтала „мостот“ во областа Приморски Алпи, недалеку од Ница, како да се од хартија, повлекла со себе кабли во кои имало електрична енергија.

Вистинска среќа е што никој не се нашол доволно близу затоа што во истиот момент блеснало како да удрило гром.