четврток, 27. јануари 2022. Вести денес: 86
home Вести

ВИДЕО: Снимка од која се замрзнува крвта – секунда фалела човек да биде прегазен од воз

ВИДЕО: Снимка од која се замрзнува крвта – секунда фалела човек да биде прегазен од воз

Џон О’Конор, надзорник на превозот на железничката компанија во Оакланда во Калифорнија, бил на работното место и внимавала на групата навивачи на Рајдерс кои тргнале кон дома.

Токму кога на станицата се приближувал воз, еден маж изгубил рамнотежа и паднал на шините. О’Конор реагирал со голема брзина и мажот го извлекол на безбедно секунда пред да наиде возот.

Калифорнија сега го слави како „ксормен херој3, а тој вели дека не можел да верува кога на снимките видел колку возот всушност бил блиску. Мажот кој бил во алкохолизирана состојба бил пренесен во најблиската болница на треснење.

После спасувањето, О’Конор и патникот на кој му го спасил животот се прегрнале.

Коронавирус