четврток, 2. февруари 2023. Вести денес: 157
home Вести

ВИДЕО: Јапонски штрајк – работат, но не им наплаќаат на муштериите

ВИДЕО: Јапонски штрајк – работат, но не им наплаќаат на муштериите

Вработени во компанијата „Рјоби“ која се бави со градски транспорт на патници штрајкуваат поради нелојална конкуренција и страв од губење на работата.

Во тоа нема ништо чудно, но иако работниците во градот Окајама се во штрајк, тие продолжија да ги возат автобусите, но не им наплаќаат на патниците.

Новиот ривалски автобуски превозник „Мегурин“ неодамна почнал да работи, но и некои од трасите да се поклопуваат со оние на „Рјоби“. Новата компанија нуди и пониски цени.

Како резултат на тоа, возачите на „Рјоби“ побараа од менаџерите поголеми гаранции дека нема да ја загубат работата поради конкуренцијата.