четврток, 6. август 2020. Вести денес: 156
home Вести

Велика Британија: Над 158.000 волонтери во борба со коронавирусот

Велика Британија: Над 158.000 волонтери во борба со коронавирусот

Повеќе од 158.000 лица се приклучија на списокот на волонтери, за да му помогнат на британскиот здравствен систем да се бори со коронавирусот.

Претходно, Владата на Велика Британија повика четвртина од милионските волонтери да се приклучат во борбата со епидемијата. Тие ќе им помагаат на Националната здравствена служба и на ранливите луѓе, погодени од кризата со коронавирусот.

Засега нема коментар од британското Министерство за здравство и Националната здравствена служба.

Во Велика Британија се регистрирани рекорден број на смртни случаи, 87, со што вкупниот  број на починати лица е 422

Коронавирус