понеделник, 27. јануари 2020. Вести денес: 175
home Вести

Ужасна глетка: Илјадници мртви птици паднале од небото, ова е причината! (ВИДЕО)

Ужасна глетка:  Илјадници мртви птици паднале од небото, ова е причината! (ВИДЕО)

Населението од мочуришните области во Монтана го преплашила страшна глетка, кога повеќе од 11.000 птици паднале мртви од небото.

Експертите велат дека речиси третина од птиците во околината на Големото езеро, угинале или претрпеле големи повреди во текот на невремето, кога ветер дувал со брзина од 112 километри на час.

Додека жителите на Монтана ги пресметуваат штетите на посевите и куќите кој ги направил градот со големина на бејзбол топка, експертите кои се занимаваат со чување на природата ги бројат мртвите патки и барски птици кои настрадале во текот на невремето.

Околу третина од птиците околу Големото езеро угинале или пак преживеале сериозни повреди во текот на невремето, а ветерот дувал околу 112 километри на час.