вторник, 2. јуни 2020. Вести денес: 108
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Унгарија ќе им додели бонус од 1.500 долари на здравствените работници

Унгарија ќе им додели бонус од 1.500 долари на здравствените работници

Унгарија ќе воведе нов фонд за пандемијата и до вторник ќе ги разработи деталите за најголемиот економски пакет стимуланси, рече премиерот Виктор Орбан, додавајќи дека плановите првенствено се насочени кон зачувување на работните места.

Здравствените работници ќе добијат бонус оваа година во висина од 1.500 долари како компензација за дополнителниот обем на работа и ризици во борбата против коронавирусот, рече тој.

Коронавирус